Oj oj oj..stackars min Matilda idag..

I morse ringde Matilda till mig och undrade om jag kunde komma och hämta henne och lilla Elise för Matilda hade över 40 graders feber. Och visst jag körde och hämtade dom. Körde hit här och bäddade ner Matilda och passade lilla gumman. Men en stund fick dom vara själv för jag skulle iväg och hämta ett köksmöblemang som jag beställt på härliga hem i Staffanstorp.

Så här ser det ut..fint tycker jag. Jag är så tacksam för all hjälp av Bengt som hjälp mig att köra och hämta det i hans Volvo kombi (fick plats faktiskt) och med all hjälp att skruva ihopa det.

På samma gång har jag varit hemtjänst tant till Matilda och servat med medicin, dricka sval trasa på pannan mm...och varit mormor till 100% och bytat blöja, luftat rumpan och även gjort babymassage på lilla gumman...


Nu vilar Matilda i min säng, Bengt på soffan och lilla gumman Elise sover i vagnen men verkar vakna nu...så nu kallar plikten..middagen står i ugnen och är klar om 45 min..ha en underbar dag all och en fin valborgskväll..


Tjoho...nu är det snart klart...

I morgon kl 10.00 görs min husaffär upp hos mäklaren och därmed är jag av med mitt radhus i Köpingebro. Idag har jag, mäklaren, köparen och visevärden haft slutsyn på lägenheten och allt var ok. Har även varit utan internet nu i två dagar, därav ingen uppdaterin..hm kan ju ialla fall skylla på det denna gången.
Har haft två trevliga dagar med mina döttrar och barnbarn..tisdag med Malin o Tuva och idag med Matilda o Elise...
Fick en massa kul bilder på "pajaslisan" Tuva igår...



Passade på att promenera vid havet en sväng igår och min Bellman premiär doppade sig i havet så klart..

Idag har jag följt med Matilda till bvc med lilla Elise...hon har ökat bra i vikt strax över 4 kg och längd 52 cm så allt var bara bra med henne...jag klädde av henne och tvättade henne ren i rumpa för att sen lägga henne på vågen och efter det bajsade hon i min hand...kul tyckte ju Matilda o Jenny..tur det fanns en vask..

allt för denna stunden..



Staketet på plats...nästan

Ja nästan det saknas en liten bit där grinden ska sitta och den kommer Marcus och Bengt att hjälpa mig med nästa helg, det blir så skönt med insynsskyddat i trädgården.

Har haft hjälp med städningen i gamla lyan av Malin, Matilda och min syrra Ante, jätte fint..och jättesnällt av er..
Efter avslutad städning så skulle syrran stanna över och igår var det en massa fix vi skulle göra bla körde vi till Svedala och gick på utförsäljning på


Moltex och på


Miljögården
efter det bjöd Ante på lusch här hemma, pajer och sallad, Malin, Matilda, Robin, Elise och Tuva kom hit då för att träffa Ante innan hon åkte hem.

Lite bilder från vår strandutflykt som vi gick på innan min kära syrra skulle köra hem till småland igen

fototokiga syrran..lika tokig som jag


slut för nu..nu ska jag till gamla trädgården och gör fint i rabatterna...
tjingeling


Det blev dyrt igår

Var ju och inhandlade byggmaterial till ett staket igår på Hornbach i Malmö. Och givetvis blev det ju kostsamt men virke är ju dyrt så det var inget jag inte redan visste att det skulle kosta en del. Idag ska då Bengt och Marcus dyka upp här för att hjälpa till att bygga mitt staket, ska bli kul när det blir klart.
Jag hade sällskap med mig när jag var på Hornbach och det var ju tur för jag fick så mycket hjälp av min snälle svärson Robin...han och Matilda och lilla Elise följde med dit. Passade på att knäppa några bilder på lillan med
   

Idag är Elise precis 2 veckor gammal.

Hade besök häromkvällen av Malin och Tuva som kom för att inspektera barnbarnsrummet (som dock inte är klart riktigt ännu), men Tuva provsatt stolarna jag inhandlat..

 

Även min kära syster och mina kära döttrar ska hjälpa mig idag, men dom åker till gamla stället för att hjälpa till med flyttstädningen.. Jag är så jättetacksam för all hjälp.
Dagens ros vill jag ge er.


Mormor är tillbaka igen..

Ja, då var man något så där på plats i nya huset. Fortfarande en del att fixa med och göra. Bl a ska här byggas staket i morgon. Och idag ska jag köra till Hornbach och inhandla det. Matilda och lillprinsessan följer med som smakråd och sällskap. Det är kul med sällskap tycker jag.

Har även fått låna ett mobilsurf av Peter så det är ju jättebra. Kommer att få telefonen inkopplad den 28de och då även mitt bredband. så då känns det bättre.

Återkommer ikväll med mer uppdateringar då tiden är knapp nu

 


Tillfälligt avbrott

kommer det nog att bli nu, för imorgon kl 10 ska jag vara i banken och göra upp affären, efter det får jag nycklarna och tänker börja min flytt så smått.. Robin o Matilda ska också till banken kl 13 och efter det kommer Robin att hämta ett släp och så kommer Malin o Peter så ska vi försöka köra dit lite saker.
Så nu kommer jag inte att ha bredband på ett tag men så fort jag får det igen så ska jag uppdatera.
LITE BILDER FRÅN GÅRDAGEN


Jag passade Elise en halvtimme igår när Matilda körde Robin in till stan


Fikade på stan med Malin o Tuva

Vi var på Agda´s countryshop utanför Trelleborg

Ett av inköpen resten kommer ni att få se när dom är på plats i nya hemmet...
Nu väntar flytten

Hej så länge//

Mormor Nettan


Få tiden att gå

Idag ska Malin,Tuva och jag köra till Agdás countryshop utanför Trelleborg, mest som en liten utflykt för att förströ oss lite, tar kanske en runda inne i Trelleborg med..vi får se



Tjingeling


Flygplatsen stängd

pga askmolnet till följd av vulkanutbrottet på Island har nu all flygning i stora delar av europas luftrum stängts, samtliga flygplatser i sverige är stängda så jag undrar vad vi ska göra på jobbet idag??

Sista dagen att jobba innan min långa "flyttningssemester"..


Mitt andra älskade lilla gullegryn Elise


Nu ska jag gå in till Elise och pussa på henne lite...kan inte låta bli..


Välkommen hem..

Vill önska er välkomna hem med er söta lilla dotter


Ella Elise Ljung
född 2010-04-10
kl 23.30
vikt 3755 g
längd 50 cm

Nu är jag mormor till två små tjejer Tuva och Elise


Tuva inspekterar sin nya kusin...


Varit på vårdcentralen idag

Har fått så himla ont i högra vaden så nu var jag bara tvungen att uppsöka läkare, troligtvis en muskelbristning i benet. Snacka om att göra ont, men nu har jag fått både salva och tabletter ska vila upp mig två dagar så får vi hoppas det känns bättre sen.

Jag har pysslat lite idag, bla har jag gjort klart min kungakrona i luffarslöjd. Vet ej om den blev så fin men man måste ju börja med något så kanske man kan bli riktigt duktig sen när man övat mer


Även mitt bord har jag fått klart i lördags men ej lagt in bilder eller bloggat då men nu kommer en bild på det
 

Jag hade ju tagit ledigt i lördags för vi skulle ut på en tur, jag Matilda och Robin men vi körde hem igen för Matilda hade såna sammandragningar så det var barta jobbigt för henne att trava runt, sen åkte dom in och så ringde Matilda kl 12 på natten och berättade att lilla Elise var född..

Nu är det så mpånga som längtar efter att få träffa dom men vet ej om dom orkar ta emot en massa folk nu också är det ju mitt i deras flyttning..vi får se, jag kan ialla fall tjuvkika när dom kommer hem för vi bor ju grannar så jag får hålla koll i fönstret som alla dom andra nyfikna grannarna gör alltid..


Älskade lilla barn


Välkommen lilla Elise

Ja då ringde äntligen Matilda mig kl 12 på natten till idag..och berättade att lilla Elise var född, vad otroligt lycklig jag blir nu med ett litet underverk till att få rå om, längtar så mycket efter att få se henne nu...

VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN

 

 


10 april låter...

..som en bra födelsedag. Som nog många redan vet så är Matilda på G nu, slemproppen har gått och värkarna har satt igång så nu går jag bara och väntar på att dom ska ringa och berätta att Elise har kommit..
Och då blir jag mormor till två små tjejer, Tuva och Elise. Gud vad underbart, men som mamma till Matilda så är man ju ändå orolig för sitt barn, vad hon nu ska gå igenom, men hon är ganska tuff av sig så jag tror hon fixar det med glans...om man nu kan säga så..

Under tiden så försöker jag att fixa med mina gamla möbler som skall göras vid, jag antikbehandlar dom med en målningsteknink där du försöker få dom att se gamla och lite nötta ut. Vi får väl se hur det blir när det blir klart.

 
Här har jag bara precis målat en gång med den svarta..
 
Ett lager med grundfärg, sen återstår 2 lager vitt sen lack och ev vax.

Har ju varit iväg på en loppis idag, som blev väldigt billig, det var en massa folk så man kunde inte se på grejorna och sen var det lappar på alla fina grejor SÅLD fast dom precis öppnat, så det var bara skit kvar...

Innan loppisen så kom lilla Tuva på besök

 

 

Och snart kommer Malin o Tuva igen och då ska vi äta middag ihop och promenera med hundarna...

 

 

 


Pyssel på gång

Jag har fått för mig att jag ska prova på något som kallas för luffarslöjd...

Någonting i stil med denna kronan ska jag prova på att göra..


Inhandlade materialet igår, för mycket billiga pengar, ca 30:-


Jag började på bottenringen igår kväll, och kommer väl att fortsätta ikväll igen..
Men idag ska vi (Matilda och jag) in till Malmö för att handla gardiner till mitt nya hem..


En födelsedagsgris ska väl hinna med att firas idag med

Min älskade gamle vovve Bellman fyller 10 år idag, ska köpa ett stort gott köttben till honom idag..



Önskemål om bilder på mina fynd

Två bilder på skrivbordet och växasängen ska jag lägga in här. Så här ser det ut nu.


Nermonterat fult furuskrivbord, står i garaget och väntar..


Även sängen är isär plockad och står även den och väntar på sin tur..

..på att få en behandling av slipning och diverse målning för att förhoppningsvis bli ett fint slutresultat.
Ska nog försöka komma igång till helgen om jag får ledigt på lördag, då vi hade planerat att åka ut på fler loppisrundor, jag Matilda och Robin.


Fyndat idag på loppis

Oj vilka klipp vi gjort idag, det blev två kombibilar med fällda säten för att kunna ta hem allt...
Jag handlade möbler bla ett gammalt skrivbord som jag ska slipa ner (har redan börjat) och måla, samt en gammal utdragbar barnsäng också den ska renoveras och målas, lite andra inrednings prylar till både mitt barnbarnsrum och lite annat att dekorera med...bilder kommer sedan..nu ska jag in till grannen och äta smörgåstårta...allt för 300:-
tjingeling


Påskdagen och loppis

Som rubriken säger så bär det iväg på en del loppisar idag, tillsamman med Matilda och Robin så ska jag ut på en liten runda på österlen och besöka ett par loppisar.

Jag är på jakt efter några gamla små möbler att renovera bla en liten skänk eller ett ltet skrivbord eller ett litet bor och även någon gammal spegel, samt barnmöbler till mitt lilla barnbarnsrum..

Men det är även kul att åka runt och kolla bara, så har man något att hitta på idag på sin lediga dag.

 


Tack för påskkärrings besöket...

Ohhh vad kul med en liten Tuva som påskakärring, snacka om att jag blev jätteglad..

  

Min lilla påskgumma fick ju givetvis ett påskägg av sin mormor..och bla såpbubblor låg i ägget så vi blåste lite bubblor och det var ganska kul tyckte Tuva..

Tack för besöket mina töser..

Och ett stort tack till Matilda som bakat ett helt fat fullt med mina älsklingskakor NÖTKAKOR..

 


Glad Påsk


I väntan på en liten påskkärring....så vill jag passa på att önska alla nära och kära en riktigt


RSS 2.0